Tietoja seurasta

Laitesukellus

Mäntän seudun urheilusukeltajien laitesukellus alkoi 1974, jolloin seura perustettiin. Seura tarjoaa koulutusta ja opastusta kaikille laitesukelluksesta kiinnostuneille.

"Laitesukellus mahdollistaa tutustumisen vedenalaiseen maailmaan ja sitä kansoittaviin eliöihin. Laitesukeltaja pystyy viettämään pinnan alla suhteellisen pitkiäkin aikoja esimerkiksi tutkien luontoa tai laivan hylkyjä, valo- tai videokuvaten tai vain nauttien vedenalaisen maailman rauhasta ja painottomuuden tunteesta. Laitesukellustaitoa tarvitaan myös pelastus- ja etsintätöissä, vedenalaisessa rakennus- ja tutkimustyössä sekä puolustusvoimien tehtävissä."

Sukeltajaliitto Ry

Laitesukeltajien yhteyshenkilö: Tuomas Tukia, rytky1(a)gmail.com, +358 50 3425729

Norpat

Seuran norppa toiminta alkoi vuonna 1994, jolloin ensimmäiset snorkkelisukeltajat pulahtivat altaaseen.

"Norppatoiminta on monipuolista ja usein myös vauhdikasta snorkkelisukellustoimintaa. SnorkkelisukellusSe on tarkoitettu 7-15 –vuotiaille lapsille ja nuorille.

Toiminnassa harjoitellaan uintia, snorkkelisukelluksen lajitaitoja, pelastamista ja pelastautumista unohtamatta leikkiä ja leikkimielisyyttä.

Norpilla on myös mahdollisuus osallistua seurojen ja Sukeltajaliiton yhteistyössä järjestämiin valtakunnallisiin Norpparalleihin ja kesäisin Norppaleiriin. Niissä pidetään leikkimielisiä snorkkelisukelluskilpailuja. Koska rallit ja leirit järjestetään yhteistyössä Liiton sukellusseurojen kanssa, näissä tapahtumissa pääsee tutustumaan eri puolille Suomea ja moniin erilaisiin sukellusympäristöihin."

Sukeltajaliitto Ry

Norppien yhteyshenkilö: Niina Lauttaanaho, niina.lauttaanaho(a)hotmail.com